Centralna svečanost: Vjernici klanjali bajram-namaz u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu

Bajramsku hutbu je predvodio reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović

10.04.2024. 07:30
  • Podijeli:
Vjernici Bajram Sarajevo-661623bd2c014.webp Foto: T. S./Klix.ba

U Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu vjernici su jutros klanjali bajram-namaz i tako dočekali jedan od najvažnijih muslimanskih blagdana Ramazanski bajram.

U ovoj džamiji je održana centralna bajramska svečanost Rijaseta Islamske zajednice u BiH, a bajram-namazu je prethodio svečani program u izvedbi poznatih učača Kur'ana, ilahija i kasida.

Bajramsku hutbu je predvodio reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović.

Veliki broj vjernika prisustvovao je ovoj centralnoj svečanosti, a nakon bajram-namaza, vjernici su između sebe čestitali Bajram i podijelili radost ovog velikog blagdana.

Reis Kavazović uputio je danas, kao i jučer poruku u kojoj se dotaknuo Palestinaca i loših uslova u Gazi u kojima dočekuju ovaj sveti dan.

"I čuvajmo dostojanstvo i svetost Bajrama, neka njegovo dostojanstvo ne ruše neprilični sadržaji. Svim muslimanima i muslimankama u Bosni i Hercegovini čestitam nastupajuće dane Ramazanskog bajrama. Posebne čestitke upućujem braći i sestrama u našem Sandžaku, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, na Kosovu, u Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i u bošnjačkoj dijaspori, te svim muslimanima i muslimankama u svijetu. Bajram šerif mubarek olsun!", poruka je reisa Kavazovića od juče, prenosi "Kliks".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()