Crnogoroci ostali bez OI: Kamerun pobijedio Brazil

Kamerun je ka pobjedi predvodio Hil sa 22 poena, a Bris Ejaga Bidijas je dao 15.

04.07.2024. 22:12
  • Podijeli:
profimedia-0887044351 fiba košarkaška lopta košarka-6686ee10e2125.webp Foto: Profimedia

Košarkaši Kameruna pobijedili su Brazil rezultatom 77:74 u meču trećeg kola grupe B2 i tako obezbijedili plasman u polufinale kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, a samim tim i eliminisali Crnu Goru iz daljeg takmičenja.


Crna Gora je mogla do polufinala samo pobjedom Brazila ili slavljem Kameruna sa 15 ili više razlike.

Kamerun je mnogo bolje otvorio meč, a na poluvremenu je vodio sa čak 17 poena razlike (56:39), izabranici Aleksandra Petrovića su djelovali izuzetno loše u prvih 20 minuta.

U posljednju dionicu se ušlo sa plus 13 (68:55) za afričku selekciju, a pet minuta prije kraja Kamerun je vodio 74:65. Uslijedila je serija Brazila 9:0 za 74:74 na 75 sekundi prije kraja utakmice.

Zatim je najbolji igrač utakmice Džeremaja Hil dao trojku za 77:74 za Kamerun na 57 sekundi do kraja, a u finišu meča nije bilo promjena rezultata.

Kamerun je ka pobjedi predvodio Hil sa 22 poena, a Bris Ejaga Bidijas je dao 15.

Leonardo Majndl je bio najefikasniji u Brazilu sa 19 poena, Lukas Dijas je dao 16, Bruno Kaboklo 10 poena i četiri skoka, a Jago dos Santos je imao šest poena, šest skokova i sedam asistencija.

Kamerun će u polufinalu turnira u Rigi igrati protiv domaće Letonije, a Brazil protiv Filipina. Samo pobjednik turnira će na Olimpijske igre.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()