Dodik odgovorio Krišto: Usvojili smo dva potrebna zakona, šta sad hoćeš?

Dodik je podsjetio da su na prethodnom sastanku partnera na nivou vlasti u BiH u Mostaru oni koji rade u Savjetu ministara rekli da imaju obećanja iz Evropske komisije da je dovoljno da se usvoje zakoni o sukobu interesa i o državnoj službi

11.03.2024. 07:41
  • Podijeli:
Tan2024-02-0315303954_0 milorad dodik SRNA BORISLAV ZDRINJA (2)-65ccb76cd49c2.webp Foto: Tanjug/SRNA/BORISLAV ZDRINJA

Lider SNSD Milorad Dodik poručio je da će zakon o sudu BiH biti podržan samo ako srpska strana bude saglasna, te ukazao da predsjedavajuća Savjeta ministara Borjana Krišto ne bi trebala da rizikuje odnose u okviru partnerstva na nivou BiH i to učini unilateralnim.

Komentarišući to što je Krišto u pismu evropskom komesaru za susjedstvo i proširenje Oliveru Varheljiju navela da će se na predstojećoj sjednici Savjeta ministara naći i nekoliko dokumenata ključnih za ispunjavanje reformskih obaveza BiH, uključujući i zakon o sudu BiH, Dodik je ocijenio da je Krišto sklona da unosi neku vrstu hitnoće tamo gdje za time nema potrebe.

Dodik je podsjetio da su na prethodnom sastanku partnera na nivou vlasti u BiH u Mostaru oni koji rade u Savjetu ministara rekli da imaju obećanja iz Evropske komisije da je dovoljno da se usvoje zakoni o sukobu interesa i o državnoj službi.

I jedno i drugo je urađeno – šta sad hoće? Možemo usvojiti zakon o sudovima, ali sjedište Apelacionog odjeljenja mora da bude u Banjaluci i Sud BiH ne može da sudi po zakonima Republike Srpske i ne može da izuzima predmete iz Srpske. Takav zakon ćemo prihvatiti – izjavio je Dodik, prenosi Srna.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()