Za samo pet mjeseci: Policija kaznila 1.442 vozača zbog napropisnog parkiranja

Zamjenik načelnika Policijske uprave Doboj Predrag Lazić kaže da je nepropisno parkiranje i zaustavljanje vozila posebno evidentirano oko trgovinskih objekata gdje nije obezbijeđen dovoljan broj parking mjesta.

19.06.2024. 11:16
  • Podijeli:
nepropisno parkiranje - shutterstock-66635f1839de8.webp Foto: Shutterstock

Policija je u Doboju tokom prvih pet mjeseci izdala ukupno 1.442 prekršajna naloga zbog nepropisnog parkiranja i zaustavljanja vozila, rečeno je Srni iz Policijske uprave Doboj.

Najčešće lokacije sankcionisanja ovih prekršaja su ulice Vidovdanska, Nemanjina, Filipa Višnjića, Vojvode Sinđelića, Karađorđeva, Vojvode Mišića, Kneza Lazara, i Cara Dušana.

Policija je u ovom gradu tokom 2023. godine izdala 2.804 prekršajna naloga.

Zamjenik načelnika Policijske uprave Doboj Predrag Lazić kaže da je nepropisno parkiranje i zaustavljanje vozila posebno evidentirano oko trgovinskih objekata gdje nije obezbijeđen dovoljan broj parking mjesta.

"Usljed toga vozači se zaustavljaju na kolovozu, trotoarima, samim tim ometaju kretanje pješaka i ugrožavaju druge učesnike u saobraćaju", naveo je Lazić.

On kaže da mjesno nadležne policijske stanice provode pojačane aktivnosti u pogledu sankcionisanja ovakvih prekršaja, a angažovano je i vozilo-pauk.

"Nažalost, sve te akcije su nedovoljne i svjedoci smo da u Nemanjinoj ulici, pored Doma zdravlja, tržnog centra `Tropik` i novootvorenog `Fortuna`, svakodnevno uočavamo vozila koja su nepropisno parkirana", izjavio je Lazić.

On je naveo da su za te prekršaje predviđene kazne od 40 KM, a u slučaju da se vozilo premješta i paukom još 60 KM, dakle ukupno 100 KM.

Policijska uprava Doboj apeluje na vozače motornih vozila da poštuju saobraćajna pravila i ne parkiraju svoja vozila na mjestima koja nisu predviđena za parkiranje, odnosno da svoja vozila pravilno parkiraju na obilježenim parking mjestima. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()