Sud u Ljubuškom ublažio mjere protiv bivšeg rukometaša Denisa Buntića

U tužilaštvu je još uvijek u toku istraga protiv osumnjičenog Buntića zbog nasilja u obitelji i nedopuštenog držanja oružja ili eksplozivnih tvari

14.12.2023. 10:45
  • Podijeli:
denis buntic Ivana Ivanović Pixsell 2-651a7b942a81b.webp Foto: Ivana Ivanović/Pixsell

Sud u Ljubuškom ublažio je mjere prema bivšem hrvatskom rukometnom reprezentativcu Denisu Buntiću, koji se više ne mora svakoga dana javljati u policiju, što je određeno zbog sumnji da je potkraj septembra ove godine pretukao suprugu.

"U odnosu na izrečene mjere zabrane prema osumnjičenom D.B. (obavezno javljanje u policijsku upravu i zabrana prilaska) rješenjem nadležnog suda od 30. novembra, a nakon provedene kontrole, mjera obaveznog javljanja je ukinuta, dok je i dalje na snazi mjera zabrane prilaska", rekla je Feni viša stručna suradnica i službenica za odnose s javnošću Tužilaštva ZHK Petrunjela Matijević.

Kako je dodala, na tu odluku suda tužilaštvo je uložilo žalbu o kojoj još uvijek nije odlučeno.

U tužilaštvu je još uvijek u toku istraga protiv osumnjičenog Buntića zbog nasilja u obitelji i nedopuštenog držanja oružja ili eksplozivnih tvari.

"Poduzimaju se potrebne istražne radnje u cilju prikupljanja dokaza i okončanja predmeta istrage, a još uvijek nisu dostavljeni rezultati vještačenja, dok će o tužiteljskoj odluci javnost biti pravovremeno obaviještena", kazala je Matijević.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()