Sarajlija priznao da je švercovao cigarete

Trifković, koji je nastanjen u Miljevićima, u prisustvu advokata, u potpunosti priznao krivicu za krivično djelo nedozvoljenog skladištenja robe i nedozvoljen promet akciznih proizvoda

18.06.2024. 11:55
  • Podijeli:
paklica cigareta - shutterstock-659803ac7d21c.webp Foto: Shutterstock

Optuženi Draženko Trifković zvani Trica (40) iz Sarajeva, sporazumno je priznao krivicu zbog skladištenja i nedozvoljenog prometa cigareta vrijednih oko 50.000 KM.

Saopštili su ovo iz Tužilaštva BiH, te navode da je Trifković, koji je nastanjen u Miljevićima, u prisustvu advokata, u potpunosti priznao krivicu za krivično djelo nedozvoljenog skladištenja robe i nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

"U skladu sa sporazumom, od optuženog će biti oduzeta velika količina cigareta, različitih marki, u procijenjenoj vrijednost od oko 50.000 KM koje je optuženi nedozvoljeno skladištio, radi dalje prodaje. Takođe, predložena je i uslovna kazna zatvora u trajanju od jedne godine, koja se neće izvršiti ako optuženi u naredne dvije godine ne počini kazneno djelo, kao i novčana kazna u iznosu od 1.500 KM", saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Kako navode, predložena kazna je skladu sa ulogom i odgovornošću optuženog u izvršenju kreivičnog djela, kao i sudskom praksom u izricanju presuda za ova krivična djela.

"Potpisivanjem sporazuma o priznanju krivnje, optuženi se odriče prava na suđenje, kao i prava na žalbu na presudu, koju mu na temelju sporazuma izrekne Sud BiH.

Ukoliko Sud BiH prihvati sporazum, predmet će biti pravomoćno okončan, bez provođenja sudskog postupka", dodaju iz Tužilaštva BiH.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()