Pao švercer: Zaplijenjena velika količina tekstilne robe u Bijeljini

Vozilom je upravljao M.B. (1971.), državljanin Bosne i Hercegovine, koji nije imao odgovarajuću dokumentaciju o porijeklu robe

14.05.2024. 20:00
  • Podijeli:
tekstil_sverc_foto_UIO-664366856375f.webp Foto: Granična policija BiH

Pripadnici Jedinice granične policije BiH u Bijeljini zaplijenili su u ponedjeljak značajnu količinu tekstilne robe u graničnom pojasu na području ovog grada.

Akcija je sprovedena prilikom kontrole putničkog vozila Golf, koje je imalo bh. nacionalne oznake.

Vozilom je upravljao M.B. (1971.), državljanin Bosne i Hercegovine, koji nije imao odgovarajuću dokumentaciju o porijeklu robe.

Granična policija BiH je u utorak saopćila da je, po nalogu dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini i sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Bijeljini, izvršen pretres vozila. Tokom pretresa pronađeno je 1.136 komada različitih odjevnih predmeta.

Osumnjičeni M.B. je ispitan, a protiv njega će biti podnesen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu „nedozvoljena trgovina“ Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini. Tržišna vrijednost zaplijenjene robe procijenjena je na blizu 15.000 KM, a roba je privremeno oduzeta.

Ova akcija predstavlja dio kontinuiranih napora Granične policije BiH da suzbije nezakonitu trgovinu i osigura poštivanje zakona na području Bosne i Hercegovine. Zaplijena ovako velike količine tekstilne robe naglašava važnost kontrole i nadzora na graničnim područjima kako bi se spriječile aktivnosti koje štete ekonomiji i sigurnosti zemlje.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()