Formiran Parlamentarni forum Srbije i RS: Poštovaćemo Dejton, nudimo saradnju svima

Takođe su istakli da je osnovni cilj produbljivanje ekonomskih odnosa, ali da će se raditi i na kulturnoj i sportskoj saradnji, kao i na saradnji u drugim oblastima

02.07.2024. 12:13
  • Podijeli:
PXL_120224_110011182 nenad stevandić Dejan RakitaPIXSELL-6662bba7ddd29.webp Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

U Narodnoj skupštini Republike Srpske upravo je formiran Parlamentarni forum skupština Srbije i Srpske, kojem će kopredsjedavati Dušan Marić ispred skupštine Srbije i Igor Žunić ispred skupštine Srpske, javljaju "Nezavisne".

Marić i Žunić su izrazili zadovoljstvo što je formirano ovo tijelo na inicijativu Aleksandra Vučića, predsjednika  Srbije i Milorada Dodika, predsjednika RS, te su istakli da je cilj produbljivanje odnosa između Srbije i Srpske kroz Sporazum o specijalnim i paralelnim vezama. naglasili su da ovaj forum nije uperen ni protiv koga, da će u njegovom radu učestvovati i predstavnici bošnjačkog i hrvatskog naroda, te da će sve biti rađeno u skladu s Dejtonskim sporazumom.

Rekli su da su otvoreni za saradnju s parlamentima BiH i Federacije, te da nude dijalog, mir i saradnju svima koji su zainteresovani.

Takođe su istakli da je osnovni cilj produbljivanje ekonomskih odnosa, ali da će se raditi i na kulturnoj i sportskoj saradnji, kao i na saradnji u drugim oblastima.

Nenad Stevandić, predsjednik NS RS, je rekao da je velika čast za NS RS da je dala svoj doprinos kroz pisanje uvodnog dijela dokumenta o saradnji.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()