Novinar kojeg prati 500.000 ljudi: Istina je, Hajduk je Džeki ponudio ugovor

Ima li kraja ovoj sapunici?

04.07.2024. 14:25
  • Podijeli:
mourinho dzeko Fotospor-667d307617b37.webp Foto: Fotospor

Turski novinar Sercan Hamzaoglu, kojeg na X-u prati gotovo 500 hiljada ljudi, govorio je o potencijalnom prelasku Edina Džeke (38) iz Fenerbahčea u Hajduk.

"Istina je, Hajduk mu je ponudio dvogodišnji ugovor. No, Džeko želi raditi s Joseom Mourinhom i ne želi donijeti naglu odluku, stoga razmišlja o ponudi", otkrio je Hamzaoglu, prenose turski mediji.

Podsjetimo, sportski direktor Hajduka i donedavni napadač Nikola Kalinić razgovarao je s Džekom i Ivanom Rakitićem (36). Kalinić pokušava bosanskohercegovačku i hrvatsku zvijezdu na zalascima karijera dovesti u Split, i to nakon što je za trenera doveo legendarnog Italijana Gennara Gattusa.

Džeko je od prošloga ljeta igrač turskog velikana, s kojim ima ugovor do konca juna 2025. godine. Minule je sezone u 46 nastupa zabio 25 golova te deset puta asistirao kroz 3288 minuta igre. 

Džeko je jedan od najboljih evropskih napadača posljednjih 15-ak godina. Igrao je za Željezničar, Teplice, Usti nad Labem, Wolfsburg, Manchester City, Romu i Inter.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()