Roberto Firmino postao svećenik

Trenutno nastupa za Al - Ahli u Saudijskoj Arabiji

04.07.2024. 14:17
  • Podijeli:
Roberto Firmino foto Reuters-6473716e9876b.webp Foto: Reuters

Brazilski fudbaler Roberto Firmino, bivša zvijezda Liverpoola, otkrio je na društvenim mrežama da je postao evangelički pastor. Posveta je održana prošle nedjelje u njegovom rodnom gradu Maceio u crkvi Manah, koju je osnovao prije tri godine sa svojom suprugom Larissom Pereirom i pastorima Jairom Fernandesom i Keilom Medeiros.

"Tri godine Manah crkve. Kakva nezaboravna noć... Otkad smo upoznali Krista, želimo da ljudi upoznaju tu ljubav. Sada imamo još jednu odgovornost: biti pastori", napisao je na Instagramu 32-godišnji centarfor, koji trenutno igra za saudijski klub Al-Ahli.

Crkva Manah također ima dva hrama u Engleskoj, gdje je Firmino igrao osam sezona, od 2015. do 2023. godine, u Liverpoolu. Na svom vrhuncu formirao je napadački trio s Egipćaninom Mohamedom Salahom i Senegalcem Sadio Manéom, s kojim je osvojio Ligu prvaka 2019.

Za brazilsku reprezentaciju zabio je 17 golova u 55 utakmica. Sudjelovao je na Svjetskom prvenstvu 2018. u Rusiji, a zatim je sljedeće godine osvojio Copa Americu u Brazilu. Brazilci evangelisti čine oko trećinu brazilskog stanovništva od 203 milijuna.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()