Horor u Pakistanu: Poginulo najmanje 52 osobe kod džamije

Povrijeđeni su prevezeni u bolnicu u Mastungu

29.09.2023. 11:15
  • Podijeli:
teroristički napad_džam ija_pakistan_anadolija 1-63d79e473c782.webp Foto: Anadolija

U samoubilačkom napadu kod džamije u gradu Mastung u pakistanskoj pokrajini Beludžistan poginulo je najmanje 52, a povrijeđeno više od 50 ljudi, saopštili su policija i zdravstveni zvaničnici.

Zamjenik glavnog inspektora policije Munir Ahmed izjavio je Rojtersu da je bombaš samoubica aktivirao eksploziv kod automobila zamjenika načelnika policije, nedaleko od džamije gdje se narod okupio povodom rođendana islamskog proroka Muhameda.

Povrijeđeni su prevezeni u bolnicu u Mastungu.

Za sada nijedna grupa nije preuzela odgovornost za napad, a islamistička grupa "Tehrik e taliban Pakistan" negirala je bilo kakvu umiješanost.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()