"Hornet": Drogu prebacivali pješke preko planina

Tokom istrage otkrivena su dva krijumčarska kraka koji su droge iz Crne Gore prebacivali ka Republici Srpskoj, odnosno Kantonu Sarajevo

13.12.2022. 11:49
  • Podijeli:
planinarenje foto Pixabay-63985a1b2baa1.webp Foto: Pixabay

Bojan Drakul iz Foče označen je kao vođa organizovane kriminalne grupe koja je jutros uhapšena u okviru akcije "Hornet", saznaje UNA.

Akcija se sprovodi na području Sarajeva i Foče, a osim Draukla uhapšeni su još Nedeljko Vuković i Dražen Salamadija iz Foče, kao i više osoba iz Sarajeva među kojima je i Amel Bogučanin.

Izvor blizak istrazi pojašnjava da su ove dvije ekipe blisko sarađivale, odnosno da su dekripcijom njihove komunikacije utvrđena dva "kraka" krijumčarenja droge od kojih je jedan vodio prema Republici Srpskoj, a drugi ka Kantonu Sarajevo.

"Grupa je u Crnoj Gori nabavljala marihuanu, a potom su je krijumčarili i distrubisali u BiH. Tokom akcije pribavljeni su dokazi da su marihuanu krijumčarili čak i pješke preko planinskih prevoja, zatim čamcima preko rijeke, vozilima i na sve moguće načine kojih su se mogli dosjetiti", navodi izvor blizak istrazi.

U Tužilaštvu BiH navode da se akcija "Hornet" zajednički realizuje u saradnji sa MUP-om RS i MUP-om Kantona Sarajevo s ciljem suzbijanja organizovanog kriminala u vezi sa neovlaštenim međunarodnim prometom opojnih droga.

"Uhapšeno je više osoba koje se sumnjiče da su djelujući kao organizovana kriminalana grupa, nabavljali veće količine opojne droge marihuane sa teritorije Crne Gore, te organizovali prenos, skrivanje i krijumčarenje droge u BiH, a nakon toga i distribuciju i prodaju na širem području BiH", saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Dodaju da su ove aktivnosti nastavak operacija u predmetima sa dokazima iz dešifrovanih aplikacija Sky i Anom, te da su još u toku pretresi objekata i vozila koje su osumnjičeni koristili.

"Osumnjičeni su pod istragom zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama. Svi će biti ispitani u zakonskom roku, nakon čega će postupajući tužilac donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu", saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()