Hrvatska deklasirala Dončićevu Sloveniju i napravila korak naprijed ka Olimpijskim igrama

Na kraju je Dončić zabilježio triple double učinak, a uz 26 poena dodao je 11 skokova i deset asistencija

02.07.2024. 22:17
  • Podijeli:
luka dončić, 7 sept 2023 - profimedia (2)-6660533fc4d99.webp Foto: Profimedia

Košarkaška reprezentacija Hrvatske je u prvoj utakmici kvalifikacionog turnira za odlazak na Olimpijske igre u Parizu deklasirala Sloveniju, bilo je 108:92.

Slovencima nije pomogao ni dolazak najboljeg igrača Luke Dončića koji je postigao 26 poena u konačnici, ali je za tri poena šutirao katastrofalnih 0/8 što nikako nije pomoglo njegovim saigračima.

Na kraju je Dončić zabilježio triple double učinak, a uz 26 poena dodao je 11 skokova i deset asistencija. Izostala je podrška njegovih saigrača, a pratio ga je Prepelić sa 19 poena, i dvije asistencije dok su Nebo i Čančar dodali po 12. Nebo je imao devet, a Čančar četiri skoka.

Hrvate je do pobjede vodio Goran Filipović sa 21 poenom, šest asistencija i četiri skoka dok je Dario Šarić dodao 19 uz po deset skokova i asistencija. Ivica Zubac je susret ztavršio sa 18 poena uz osam skokova i pet asistencija, a Danko Branković je postigao 15 poena uz dva skoka. Mario Hezonja je dodao 12 uz osam asistencija i šest skokova, a još je dvocifren bio Jaleen Smith sa 11 poena i po tri skoka i asistencije.

S njima u grupi se nalazi još selekcija Novog Zelanda, a dvije najbolje reprezentacije iz grupe će se plasirati u polufinale gdje će ih čekati dvije najbolje selekcije iz druge skupine u kojoj se nalaze Dominikanska Republika, Egipat te domaćin Grčka.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()