Gradonačelnik Zavidovića Hašim Mujanović: Večerašnji požar u hotelu Kristal je namjerno podmetnut

Zahvaljujem se pripadnicima Gradske profesionalne vatrogasne jedinice na brzoj i uspješnoj intervenciji. Zavidovići su bili, između ostalog, prepoznatljivi i po ovom hotelu, kazao gradonačelnik

10.12.2023. 21:19
  • Podijeli:
požar_zidici.info -65761d21e64f2.webp Foto: zidici.info

U ulici Maršala Tita u Zavidovićima večeras je došlo do požara na objektu bivšeg hotela Kristal koji je ugašen zahvaljujući broj intervenciji vatrogasaca.

Nakon požara oglasio se Hašim Mujanović, gradonačelnik Zavidovića.

"Na objektu hotela Kristal večeras je došlo do namjernog podmetanja vatre. Brzom intervencijom vatrogasaca Gradske profesionalne vatrogasne jedinice spriječena je veća šteta. U objektu nema električne energije te je isključena opcija samozapaljenja. Dakle radi se o namjerno podmetnutom požaru.

Najoštrije osuđujem ovaj vandalski čin paljenja jednog od simbola našeg grada. Dajem punu podršku istražnim organima u rasvjetljavanju ovog događaja. Kao gradonačelnik stojim im na usluzi za sve što bude potrebno. Bilo ko da stoji iza ovoga čini štetu i gradu Zavidovićima i vlasnicima ovog objekta.

Zahvaljujem se pripadnicima Gradske profesionalne vatrogasne jedinice na brzoj i uspješnoj intervenciji. Zavidovići su bili, između ostalog, prepoznatljivi i po ovom hotelu.

Nadamo se da će se uskoro riješiti dugogodišnja agonija i da će imovina IP Krivaja i hotela Kristal biti stavljena u funkciju. U to ime tražit ću hitan sastanak sa ministarstvima iz Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i zahtijevati da se Ortačka grupa uvede u Krivaju sa dokazima o plaćenoj ugovornoj cijeni ili da Grad otkupi imovinu Krivaje pa da istu pretvorimo u slobodnu industrijsku zonu od koje će višestruku korist imati građani, privrednici i Grad Zavidovići", poručio je Mujanović.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()