Akcija "Consigliere": Zbog ovoga su uhapšeni Hodović i Kadrić

Osumnjičeni će nakon provedenih aktivnosti, biti predati postupajućem tužitelju, koji će donijeti odluku o daljim aktivnostima u istrazi

07.02.2024. 09:29
  • Podijeli:
policija_Sarajevo_ArminDurgut_Pixsell-64f73682c9fe2.webp Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Policijski službenici MUP-a KS, postupajući pod nadzorom tužitelja iz Sky tima Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, na području Sarajeva proveli su aktivnosti hapšenja dvojice osumnjičenih, kao i pretrese prostorija jedne pravne osobe-poduzeća.

Slobode su lišeni osumnjičeni Dženis Kadrić rođen 1989. godine u Sarajevu, nekadašnji uposlenik Federalne uprave policije, kao i Alem Hodović rođen 1983. godine u Priboju, a vrše se pretresi pravne osobe-poduzeća E.S. TECH d.o.o Sarajevo.

Aktivnosti se provode u okviru predmeta kodnog naziva “Consigliere” sa dokazima iz Sky i Anom aplikacija, a osumnjičeni su pod istragom zbog organiziranog kriminala, povezanog sa neovlaštenim međunarodnim prometom velikih količina opojnih droga, kao i pranja novca, odnosno unošenja velikih iznosa novca stečenog krivičnim djelima u redovan platni promet u Bosni i Hercegovini, kupovinom pokretne i nepokretne imovine.

Osumnjičeni će nakon provedenih aktivnosti, biti predati postupajućem tužitelju, koji će donijeti odluku o daljim aktivnostima u istrazi.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()