Christian Schmidt najavio da će sljedeći sastanak imati sa Aleksandrom Vučićem

U jeku nove krize

01.04.2024. 10:04
  • Podijeli:
smit-vucic-tanjug.jpg

Visoki predstavnik Christian Schmidt, a kojeg ne priznaju vlasti u RS, oglasio se na Twitteru i najavio da će njegov sljedeći sastanak biti sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

"Radujem se razgovorima sa svim relevantnim akterima u okviru mojih dejtonskih ovlaštenja i mandata s ciljem nastavka uloge Međunarodne zajednice u očuvanju mira, integriteta i stabilnosti u BiH, izjavio je VP Schmidt. Sljedeći sastanak će biti sa predsjednikom Srbije Vučićem", najavljeno je na službenoj stranici OHR-a.

Podsjećamo, Schmidt je prošlog utorka nametnuo tehničke izmjene Izbornog zakona, što je izazvalo burne reakcije u Republici Srpskoj.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()