Blinekn čestitao Dan državnosti BiH

Sjedinjene Američke Države su vaš trajni partner više od tri decenije i ostaju čvrsto opredijeljene za zaštitu suvereniteta, teritorijalnog integriteta i multietničkog karaktera Bosne i Hercegovine, naveo Blinken

25.11.2023. 15:20
  • Podijeli:
Entoni Blinken_Antony Blinken_Foto Reuters (2)-65019a87d91bf.webp Foto: Reuters

Državni sekretar SAD Antony čestitao je Dan državnosti BiH, a kojeg ne priznaju u Republici Srpskoj.

- U ime Sjedinjenih Američkih Država čestitam građanima Bosne i Hercegovine Dan državnosti.

Sjedinjene Američke Države su vaš trajni partner više od tri decenije i ostaju čvrsto opredijeljene za zaštitu suvereniteta, teritorijalnog integriteta i multietničkog karaktera Bosne i Hercegovine. Nastavit ćemo raditi s institucijama Bosne i Hercegovine na unaprjeđenju reformi koje su neophodne kako bismo osigurali zasluženo mjesto vaše zemlje u euroatlantskoj zajednici, i nastavit ćemo smatrati odgovornim one pojedince i institucije koji ugrožavaju stabilnost i sigurnost Bosne i Hercegovine.

Sjedinjene Države ostaju prijatelj i partner svim ljudima u Bosni i Hercegovini – Bošnjacima, Hrvatima, Srbima i svim građanima – i nepokolebljivi smo u našoj opredijeljenosti da pomognemo građanima zemlje da izgrade mirnu, demokratsku i prosperitetnu budućnost za sebe, svoju djecu i buduće generacije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()