Sinner u tri seta slavio protiv Đokovića, dublovi odlučuju putnika u finale Davis Cupa

Gledat ćemo pravun dramu

25.11.2023. 17:51
  • Podijeli:
novak sinner reuters-656225d5045f7.webp Foto: Reuters

Italijanski teniser Jannik Sinner je u drugom meču polufinalnog para Davis Cupa između Italije i Srbije pobijedio najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića rezultatom 2:1 i tako donio Italijanima izjednačenje rezultata.

Sinner je u trećem gemu prvog seta iskoristio prvu brejk loptu i poveo sa 2:1 da bi u petom gemu oduzeo još jedan servis srbijanskom teniseru i poveo sa 4:1. Do kraja je sačuvao svoj servis i osvojio prvi set rezultatom 6:2 te poveo sa 1:0 u setovima.

Đoković je u drugom setu na identičan način uzvratio italijanskom teniseru te osvojio ovaj dio igre rezultatom 6:2 i izjednačio rezultat na 1:1 u setovima. Novak je u četvrtom gemu oduzeo servis Italijanu, a onda i u osmom iskoristio treću set loptu i potvrdio dominaciju u ovoj fazi meča.

U drugom gemu trećeg seta Đoković je imao brejk priliku koju nije iskoristio baš kao i u osmom gemu kada je brejk lopta imala težinu meč lopte te je Sinner izjednačio rezultat na 4:4. Igrao se deseti gem kada je Đoković imao tri vezane brejk lopte, no Sinner je sve tri spasio i došao do izjednačenja rezultata 5:5.

U sljedećem gemu je Sinner došao do prve brejk šanse u trećem setu koju je iskoristio te poveo sa 6:5 nakon čega je iskoristio svoj servis gem i došao do velike pobjede.

Tako će putnika u veliko finale Davis Cupa odlučiti meč parova koji je na rasporedu u toku današnjeg dana.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()