Očekivano: Alkaraz prvi, Đoković drugi nosilac na Vimbldonu

Španac je samo lane igrao na Vimbldonu, gdje je eliminisan u četvrtom kolu

28.06.2023. 11:48
  • Podijeli:
Novak Đoković Karlos Alkaraz_Profimedia-649a9ba64e218.webp Foto: Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković biće drugi nosilac na ovogodišnjem Vimbldonu koji počinje 3. jula, saopštili su danas organizatori trećeg grend slem turnira u sezoni. 

Đoković, sedmostruki šampion Vimbldona i branilac pehara, ali i rekorder sa 23 grend slema, ipak je postavljen za drugog nosioca, dok je za prvog imenovan Karlos Alkaraz, trenutno prvoplasirani na ATP listi. 

Španac je samo lane igrao na Vimbldonu, gdje je eliminisan u četvrtom kolu. 

Treći nosilac biće Rus Danil Medvedev, četvrti Norvežanin Kasper Rud, peti Grk Stefanos Cicipas, šesti Danac Holger Rune, sedmi Rus Andrej Rubljov, osmi Italijan Janik Siner, deveti Amerikanac Tejlor Fric, a deseti Amerikanac Frensis Tijafo.

Kad su u pitanju teniserke, Poljakinja Iga Švjontek je prva nositeljka, druga je Arina Sabalenka iz Bjelorusije, a treća Elena Ribakina, koja igra za Kazahstan.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()