Nakon što je Siner osvojio svoj prvi Grend slem: Evo kakvo je stanje na ATP listi

Ipak, bez obzira na ovakav epilog na Australijen openu, Novak Đoković je i dalje na vrhu ATP liste sa 9.855 bodova

28.01.2024. 17:46
  • Podijeli:
Janik Siner1-65b659c1150ae.webp Foto: AP Photo/Andy Wong/Tanjug

Najbolji italijanski teniser Janik Siner je danas osvojio svoj prvi Grend slem trofej i postao prvi Italijan koji je osvojio Australijen open.

On je to učinio prije svega pobjedom nad Novakom Đokovićem u polufinalu, a onda i današnjim velikim preokretom u finalu protiv Medvedeva, rezultatom 3:2 u setovima.

Iako se donedavno vjerovalo da Karlos Alkaraz od tenisera iz mlađe garde neće imati pravu konkurenciju, ispostavilo se da sada Siner vodi glavnu riječ među ''nekim novim klincima''.

Ipak, bez obzira na ovakav epilog na Australijen openu, Novak Đoković je i dalje na vrhu ATP liste sa 9.855 bodova, što je za 1.200 manje nego kad je došao u Melburn.

Drugi je i dalje Karlos Alkaraz sa 9.255 poena, Španac je uvećao svoj konto za 400 poena, a Danil Medvedev je sada treći sa 8.765 poena i plasmanom u finale je zaradio 1.210 poena.

Novi šampion Australijen opena Janik Siner za sada mora da se zadovolji četvrtim mjestom na ATP listi, s tim da sada ima 8.310 poena, odnosno 1.820 više nego prije ovog turnira.

U Top 5 je još Andrej Rubljov sa 5.050 poena, samo 20 više od šestoplasiranog Zvereva na šestom mjestu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()