Koliko znate o Novakovom sparing partneru?

Kada je početkom godine Novak Đoković objavljivao tim za predstojeću sezonu, na njemu se našlo i jedno neočekivano ime - Karlos Gomez Erera

08.07.2023. 12:10
  • Podijeli:
Novak Đoković i Karlos Gomez Erera-6481a1eee4819.webp Foto: Profimedia

Nije iznenađenje bilo toliko u samom Gomezu, koliko u tome što Novak dotad nikad nije imao stalnog sparing partnera.

“Najbolji je prijatelj mog srednjeg brata Marka i takođe jedan od mojih boljih prijatelja. Znam ga dugi niz godina, petnaest zapravo, još dok se igrao turnir u Madridu u dvorani”, priseća se Novak početka poznanstva.

Pre dve godine su Novak i Gomez igrali finale turnira na Majorki u dublu, a 33-godišnji Španac u karijeri je osvojio deset fjučersa i dogurao je najviše do 268. mjesta na ATP listi.

“Igrao je dosta turnira sa Markom i postao je član naše familije, jako blizak čovek nama. Mnogo smo puta trenirali zajedno kada je bio aktivni igrač. Prošle godine je odlučio da se povuče, razgovarali smo, a ja sam poželio da se pridruži timu. Goran i svi su se složili”.

Sada ga znamo pod nadimkom Čarli, uljudan i prijatan momak koji je spremao Novaka za najvažnije mečeve ove sezone i s kojim je slobodno mogao da radi na svim taktičkim specifičnostima, piše SportKlub.rs.

“Osim što je sparing partner i asistent prvog trenera, jako je dobro organizovan, pomaže i u logističkom i analitičkom smislu našem timu”, zaključuje Đoković.

U osmini finala Vimbldona, Novak se u nedelju sastaje sa Hubertom Hurkačom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()