Karlitos se poklonio Noletu: Ti si moja inspiracija

"Novače, ti me mnogo inspirišeš, počeo sam da igram tenis gledajući tebe. Od kada sam se rodio ti si već pobjeđivao na turnirima"

16.07.2023. 20:56
  • Podijeli:
Karlos Alkaraz_Alberto Pezzali AP Tanjug-64b433001ae14.webp Foto: Alberto Pezzali / AP / Tanjug

Novi prvak Vimbldona Karlos Alkaraz nije štedio komplimente na račun velikog rivala Novaka Đokovića.

Karlitos i Nole su ovog popodneva odigrali epski duel na Centralnom terenu.

Srbin je zadao prvi udarac, Španac uzvratio, poveo 2:1, nakon čega se osvajač 23 grend slema digao iz pepela i izborio peti set.

A kada se lomilo, mlada nada je bila na visini zadatka, te je pobijedila i uzela drugi grend slem trofej u karijeri.

"Poslije prvog seta mislio sam u sebi "Karlos, moraš malo da podigneš nivo igre, zbog svih, biće razočarani..." Ali, moram da čestitam Novaku. Šta da kažem o njemu. Ti me mnogo inspirišeš, počeo sam da igram tenis gledajući tebe. Od kada sam se rodio ti si već pobjeđivao na turnirima. Nevjerovatno. Bolje ćeš ti to reći, 36 je novih 26. Ti si to uradio, nevjerovatan si", poručio je Španac.

Poslije najveće pobjede u karijeri Alkaraz je pokušao da nađe prave riječi da opiše podvig:

"Ostvarenje sna, rekao sam to već ranije, sjano je pobijediti, ali i da sam izgubio bio bih veoma ponosan na sebe i što sam pisao sam istoriju na ovom divnom turniru. Igrao sam finale protiv legende našeg sporta, igrati na ovakvim pozornicama je za momka kao što sam ja nešto nevjerovatno. Vrlo brzo je došlo do svega ovoga. Ponosam sam na sebe jako, i na moj tim, na rad koji ulažemo svaki dan da bismo mogli sa doživimo ovako nešto", bili su Karlitosovi utisci.

Prokomentarisao je Alkaraz i pohvale koje je na njegov račun iznio Novak, činjenicu da je ekspresno napredovao na travi.

"Da, upravo sam se zaljubio u travu. Nevjerovatno je, da, nisam očekivao da ću igrati na ovakvom niovu u tako kratkom periodu. Osvojio sam Kvins, dobio i ovdje, san se obistionio i jako sam srećan zbog rada koji smo uložili da uđemo u sezonu na travi. Da, zaista brzo učim", zaključio je svjetski broj jedan.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()