Karlitos oprezan: Samo da se ne ponovi Pariz

"Pokušaću da sve to ostavim sa strane, da uživam u trenutku jer u polufinalu u Parizu nisam uživao u tom prvom setu"

16.07.2023. 09:32
  • Podijeli:
Alkaraz_Profimedia-64b38eebc2f19.webp Foto: Profimedia

Karlos Alkaraz sa oprezom ulazi u današnje finale Vimbldona protiv Novaka Đokovića (15 časova).

Karlitos je na prethodnom grend slemu, Rolan Garosu, proglašen favoritom protiv Srbina i taj pritisak ga je slomio.

Mladi Španac jednostavno nije uspio da izađe na kraj sa enormnim očekivanjima javnosti.

U nedostatku Rodžera Federera i Rafaela Nadala, zapadnjački mediji su od Alkaraza napravili glavnu tenisku zvijezdu.

To je, blago rečeno, apsurd, s obzirom na to da je Nole živ, zdrav, sposoban da iz sedmice u sedmicu pomjera granice.

Cijena apsurda za Alkaraza je bila visoka, previsoka. Grčevi su ga spriječili da zaprijeti Đokoviću nakon čega je putem TV-a mogao da gleda kako Novak podiže pehar.

Sada je došao na korak do trofeja, međutim, sjećanja na Pariz ne blijede.

"Pokušaću da izađem na teren bez nervoze koju sam imao na Rolan Garosu. Pokušaću da sve to ostavim sa strane, da uživam u trenutku jer u polufinalu u Parizu nisam uživao u tom prvom setu. Uradiću nešto drugačije za ovaj meč. Pripremaću se drugačije od Rolan Garosa. Biće sasvim drugačije. Nadam se da neće biti grčeva tokom finala, biću bolji", obećao je Alkaraz.

Pohvalio je Španac Srbina, uz poruku da je i on sam svjetan da uloga favorita pripada protivniku.

"Svi znaju da je Novak glavni favorit, čak i ja. Znam da je favorit, osvojio je posljednja četiri Vimbldona, želi peti u nizu, ima niz od 34 meča bez poraza ovdje, to je nešto ludo. Pokušaću da ne mislim na to, na svu tu statistiku koju ima ovdje na Vimbldonu. Ponašaću se kao da je u pitanju samo još jedan meč, kao i svaki drugi koji sam odigrao, pokušaću da pokažem najbolje i nađem način da ga pobijedim", zaključio je Karlitos.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()