Ovo je konačan spisak rukometaša Bosne i Hercegovine za Evropsko prvenstvo

18 igrača

08.01.2024. 07:18
  • Podijeli:
rukomet repka rs bih 23-65685fdbb8e77.webp Foto: RS BiH

Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Irfan Smajlagić je objavio konačan spisak rukometaša Bosne i Hercegovine za Evropsko prvenstvo.

Smajlagić na smotri najboljih rukometnih selekcija Evrope računa na sljedeće igrače:

Golmani: Benjamin Burić, Admir Ahmetašević i Harun Hodžić.

Krila: Adi Mehmedćehajić, Marko Majstorović, Luka Perić i Vladan Đurđević.

Pivoti: Senjamin Burić, Adin Faljić i Amir Muhović.

Bekovi: Mirsad Terzić, Igor Mandić, Mirko Herceg, Dino Hamidović, Marko Davidović, Luka Knežević, Marko Panić i Nedim Hadžić.

Naši rukometaši se još uvijek nalaze u Švicarskoj gdje su doživjeli tri teška poraza od Argentine, Švicarske i Rumunije, a u Njemačku će krenuti sutra.
Prvu utakmicu u grupi E u Mannheimu igraju 11. januara protiv Švedske.

Dva dana kasnije na rasporedu je utakmica s Nizozemskom, a grupnu fazu okončat će 15. januara susretom s Gruzijom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()