UFC 287: Adesanja preko ljutog rivala do trona

"Kritikovali su me, gazili dok sam bio dole, zaboravili su za šta sam sposoban, ali sada sam svima poručio da nisu bili u pravu"

09.04.2023. 09:16
  • Podijeli:
Izrael Adesanja_Profimedia-643264ae183f0.webp Foto: Profimedia

Novozelanđanin Izrael Adesanja po drugi put postao je prvak srednje kategorije, do 84 kilograma, elitne UFC promocije jer je nokautom u drugoj rundi savladao ljutog rivala Aleksa Pereiru.

Bilaje to kulminacija spekakularne MMA priredbe u ispunjenoj "Majami-Dejd areni". Ljubitelji mješovitih borilačkih vještina mogli su da uživaju u sjajnoj predstavi. Meču su prisustvovale brojne poznate ličnosti, među kojima je najviše pažnje privuklo prisustvo nekadašnjeg predsjednika SAD Donalda Trampa.

Krešendo je dostignut u drugoj rudi glavne borbe, kada je Adesanja desnim direktom iz kontre prvo ošamutio, a potom i potpuno “ugasio” dotadašnjeg šampiona, prenosi Sport klub.

Sudija Den Miralota je poslije jednog udarca u parteru bio primoran da okonča susret. Bio je to nokaut za pamćenje i Adesanja sada u profesionalnoj MMA karijeri ima skor od 24 pobjede i dva poraza.

Borac rođen u Lagosu se tako vratio na tron divizije do 84 kilograma, budući da je pojas izgubio upravo od Pereire u novembru u njujorškom "Medison Skver Gardenu". Veliko rivalstvo Adesanje i Pereire seže još iz drugog sporta, obojica su bili elitni kik-bokseri.

"Želim da svi na svijetu znaju koliku radost ja trenutno osjećam, ali i da znaju da je do te radosti nemoguće doći ukoliko ne radite naporno. Zahvaljujem se Pereiri i poštujem ga, iako ga ne volim. Da me on nije pobijedio, ja ne bih radio ovako i postao još bolji borac. Kritikovali su me, gazili su me dok sam bio dole, zaboravili su za šta sam sposoban, ali sada sam svima poručio da nisu bili u pravu", poručio je emotivni Adesanja.

U sunaslovnoj borbi imali smo priliku da vidimo kraj jedne velika MMA karijera. Brazilac Gilbert Burns je jednoglasnom sudijskom odlukom poslije tri runde zaustavio Horhea Masvidala u meču velter kategorije do 77 kilograma.

Poslije ovog poraza, četvrtog zaredom, Masvidal je zvanično potvrdio da se povlači. U svom Majamju, ovaj Amerikanac kubanskog porijekla je doživio 17. neuspjeh u bogatoj karijeri, tokom koje je imao i 35 pobjeda i dva neuspjela pokušaja da se domogne UFC titule.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()