Rukometni Zmajevi u motivacijskom videu: Da bi slavili trebaš nam ti, navijaj za BiH

Mirsad Terzić, Marko Panić, braća Benjamin i Senjamin Burić, Harun Hodžić pozivaju navijače da gledaju Evropsko prvenstvo i naravno bodre Bosnu i Hercegovinu

26.12.2023. 14:57
  • Podijeli:
rukomet_Zmajevi_voideo_foto_YT-658ac05cc1a88.webp Foto: YouTube/@rukometnisavezbih9199

Mirsad Terzić, Marko Panić, braća Benjamin i Senjamin Burić, Harun Hodžić pozivaju navijače da gledaju Evropsko prvenstvo i naravno bodre Bosnu i Hercegovinu.

Rukometni savez Bosne i Hercegovine snimio je motivacijski video uoči Evropskog prvenstva u rukometu na kojem učestvuje naša reprezentacija u januaru u Njemačkoj.

Mirsad Terzić, Marko Panić, braća Benjamin i Senjamin Burić, Harun Hodžić pozivaju navijače da gledaju Evropsko prvenstvo i naravno bodre Bosnu i Hercegovinu.

Rukometaši BiH će treći put uzastopno igrati na Evropskom prvenstvu. Naša selekcija će nastupiti na EURO 2024, koje se igra od 10. do 29. januara u Njemačkoj, u grupi E sa Švedskom, Nizozemskom i Gruzijom. BiH je u kvalifikacijama za EURO zauzela drugo mjesto u grupi 7 sa četiri pobjede i dva poraza.

Prvo mjesto je osvojila Slovenija sa pet pobjeda i jednim porazom, dok su iza nas završile selekcije Crne Gore (3-3 omjer) i Kosova (0-6).

Naša reprezentacija je dva puta pobijedila Kosovo, po jednom Sloveniju i Crnu Goru, dok je po jednom izgubila od Slovenaca i Crnogoraca.

Raspored utakmica BiH na EURO 2024:

11. januar: BiH – Švedska (20,30 sati)

13. januar: BiH – Nizozemska (18,00 sati)

15. januar: BiH – Gruzija (18,00 sati)

BiH sve utakmice igra SAP Areni u Mannheimu.

Plasman u narednu rundu izborit će dva najbolja tima iz grupe.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()