Na meču protiv Engleske: Stojković večeras ispisuje istoriju

Naime, selektor Srbije Dragan Stojković biće prvi čovjek u srpskom fudbalu koji je upisao nastup na Svjetskom i Evropskom prvenstvu kao igrač i nastup na Svjetskom i Evropskom prvenstvu kao selektor!

16.06.2024. 17:20
  • Podijeli:
dragan stojković piksi, 4 jun 2024 - foto reuters-666353bc9f4b8.webp Foto: Reuters

Meč na koji je Srbija čekala pune 24 godine, još od 2000. i posljednjeg nastupa državnog tima na Prvenstvu Evrope u Belgiji i Holandiji, duel sa Engleskom u Gelzenkirhenu, ući će u anale fudbala po jednom podatku koji zaslužuje prefiks istorijski.

Naime, selektor Srbije Dragan Stojković biće prvi čovjek u srpskom fudbalu koji je upisao nastup na Svjetskom i Evropskom prvenstvu kao igrač i nastup na Svjetskom i Evropskom prvenstvu kao selektor!

Nikad niko to nije uspio još od 1930. godine, a mnogo velikih igračkih i trenerskih imena je prošlo kroz reprezentaciju, od vremena kada je odigran prvi Mundijal u Urugvaju ili od 1960. kada je održano prvo izdanje Evropskog prvenstva.

Dragan Stojković je bio igrač na Prvenstvu Evrope u Francuskoj 1984. i 2000. u Belgiji i Holandiji, i Prvenstvu svijeta u Italiji 1990. i Francuskoj 1998. Kao selektor najbolji nacionalni tim predvodio je na Prvenstvu svijeta u Kataru 2022. i sada na Prvenstvu Evrope u Njemačkoj 2024.

Važno je apostrofirati činjenicu da bi Dragan Stojković kao igrač zabilježio više nastupa na oba najveća takmičenja da 90-tih godina prošlog vijeka nije bilo sankcija UN zbog kojih državni tim nije učestvovao ni u kvalifikacijama, a neposredno po uvođenju istih bio vraćen sa Prvenstva Evrope u Švedskoj 1992. godine, pišu "Nezavisne".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()