Jubilej KSRS: Tri decenije postojanja

"Savez je osnovan u ratu, stvaran u miru, da bi danas izrastao u jedan od najorganizovanijih saveza"

07.11.2022. 17:29
  • Podijeli:
Košarkaški savez RS_UNA-1667841547979.webp Foto: UNA

Na današnji dan prije 30 godina osnovan je Košarkaški savez Republike Srpske koji trenutno broji 90 klubova sa više od osam hiljada košarkaša i košarkašice.

Za prvog predsjednika te ratne 92. godine izabran je Dragan Despotović, tri decenije poslije na čelu je Aleksandar Đurđević.

On se zahvalio svom prethodniku Borisu Spasojeviću, koji je tu funkciju obavljao u dva mandata. Kako je naveo, naslijedio je uređen Savez koji će nastaviti da raste.

"Bila je značajna podrška u prethodnih godinu i po dana. U prethodnoj sezoni svi su klubovi oslobođeni članarina, ženski klubovi kotizacija, obezbijeđeni su i besplatni strimovi. Značajno je isfinansiran Kup Republike Srpske od strane Saveza, a ne klubova. Ono što nam je bila ideja kada smo se okupili jeste da pokažemo da Savez postoji radi košarke i klubova, zbog svih ljudi koji se bave košarakom i prije svega djece koja se bave sportom, jasan je Đurđević.

Prvi čovjek Saveza najavio je da će početkom decembra biti održana svečana akademija povodom jubileja, a predstavljena je i monografija "30 godina KSRS".

"Savez je osnovan u ratu, stvaran u miru, da bi danas izrastao u jedan od najorganizovanijih saveza", poručio je autor monografije Željko Tica.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()