FIBA okačila novi "Power ranking": Srbija u Top 10

Na zvaničnom sajtu stoji obrazloženje da je Srbija izgubila tek jedan meč u pripremnom periodu

24.08.2023. 14:20
  • Podijeli:
fiba košarka shutterstock-6468b56ee4252.webp Foto: Shutterstock

FIBA je okačila svoju treću listu najkvalitetnijih reprezentacija i Srbija se nalazi na poziciji broj devet, odnosno istoj kao na prethodno objavljenoj listi.

Na zvaničnom sajtu kažu da se rangiranje odnosi na trenutnu formu i uspjehe nacionalnih timova i da je Srbija maltene deveti favorit za titulu u ovom trenutku.

Na zvaničnom sajtu stoji obrazloženje da je Srbija izgubila tek jedan meč u pripremnom periodu. Srpski igrači ne plaše izazova jer igraju u vrhunskim klubovima i da tu leži njihova snaga.

Takođe, vjeruju da će Srbija biti prva reprezentacija koja će "ovjeriti" plasman u četvrtfinale, a van najboljih osam će teško otići.

Ispred Srbije su Sjedinjene Američke Države, Njemačka, Francuska, Španija, Kanada, Australija, Italija i Slovenija, a deseta selekcija svijeta je Dominikanska Republika.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()