Drama sa srećnim krajem: "Nova" Zvezda jača od Asvela

"Vjerovali smo u sebe. A to je u ovom trenutku mnogo bitno. Vjera", poručio novi trener nakon premijernog trijumfa

17.11.2022. 21:09
  • Podijeli:
Zvezda Asvel 1_KKCZ-1668717565263.webp Foto: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde upisali su drugi evroligaški trijumf ove sezone.

Nakon 40 minuta rovovske borbe na pleća je oboren Asvel sa 71:67 (17:14, 21:9, 18:30, 17:14).

Čovjek odluke bio je Nemanja Nedović, koji je u zadnjem minutu pogodio za 69:67. Gost je imao priliku da izjednačisa penala, nije ju iskoristio. Potom je dobio još jednu šansu nakon "mrtve lopte". I nju je prokockao. Zatim je Ognjen Dobrić stavio tačku na i.

Novi početak sa novim trenerom Duškom Ivanovićem pred krcatim "Pionirom" bio je kao iz snova. Domaćin nošen gromoglasnom podrškom sa tribina efektivnom igrom je potpuno razoružao rivale.

Beograđani su dominirali na oba kraja parketa, te su na veliki odmor otišli sa ogromnih 15 koraka prednost, 38:23.

Pa ipak, francuski sastav je već početkom drugog dijela dokazao zašto je toliko nezgodan po Zvezdu. Uz čvrstu odbranu i sjajan dalekometni šut za tili čas je "istopio" zaostatak, do ulaska u zadnji kvartal prišao na "minus tri", da bi u četvrtom periodu otišao na velikih "plus osam".

Srpski i jadranski prvak bio je "na konopcima", ali je odbio da se preda, vratio se u igru, izjednačio na 67:67 nakon čega je duel odlučen u već opisanoj drami.

"Veoma sam srećan zbog pobjede. Bila je ovo vrlo teška utakmica. Znali smo da je Avsel odličan tim. Prvo poluvrijeme smo odigrali stvarno dobru odbranu. U drugom smo izgubili defanzivni intenzivitet, ali i strpljenje u napadu. Ipak, vjerovali smo u sebe. A to je u ovom trenutku mnogo bitno. Vjera", rekao je trener Ivanović, uz priznanje da je za njega ovo bio veoma emotivan duel pred sjajnom publikom.

Standings provided by Sofascore
  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()