Vlahović: Nisam Neymar, Hazard ni Messi

Stara dama se bori za Ligu prvaka naredne sezone

23.04.2024. 14:18
  • Podijeli:
Dušan Vlahović-65f6faf195b5f.webp Foto: Marco Alpozzi/LaPresse via AP/Tanjug

Juventus je u ovoj sezoni ostao jako daleko od naslova italijanskih prvaka. On se već proslavio u plavo-crnom dijelu Milana, nakon što je Inter jučer stekao nedostižnu bodovnu prednost pred konkurencijom. Pet kola prije kraja prvaci imaju 17 bodova više u odnosu na drugoplasirani Milan i 22 više u odnosu na Juventus. Napadač torinskog velikana Dušan Vlahović rezimirao je sezonu.

"Bili smo u prilici boriti se za naslov, ali to što je ta borba trajala do februara ne znači baš ništa i ne broji se. Važno je ono što se događa krajem maja. Žalimo, ali imamo još za što igrati", rekao je Vlahović, čija je ekipa u kvalifikacijama za Ligu prvaka i pred šansom da se plasira u finale italijanskog kupa.

"Prošle sezone sam patio, u ovoj sam se osjećao dobro. To je jedino što se promijenilo, sve ostalo je kao što je i bilo. Naporno sam radio i bio fokusiran na oporavak. Zabio sam ukupno 17 golova ove sezone", rekao je analizirajući što je napravio na osobnom planu i dodao: "Sanjam Zlatnu loptu, no za to se puno toga mora posložiti. To je cilj, igra se za slavu i za trofeje."

Dodao je da su mu uzori bili Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimović i Fernando Torres, da se divi Karimu Benzemi i da mu se sviđa Kylian Mbappe, a onda odgovorio na poređenja s najboljima na svijetu:

"Nisam Neymar, Hazard ili Messi, nogometaši za koje kad ih vidite kažete: "Wow, kakav igrač!". Bez obzira na profil, napadač je ključan za ekipu. Ako on igra dobro i ekipa igra dobro."

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()