Stara dama na rubu ispadanja: Očajni Juve poražen u Izraelu

Odigrane dvije utakmice Lige prvaka u grupama G i H

11.10.2022. 20:39
  • Podijeli:
haifa_juve - reuters-1665513024932.webp Foto: Reuters

U okviru grupe G i H odigrane su dvije utakmice četvrtog kola Lige prvaka.

Prvaci Engleske, fudbaleri Manchester Cityja gostovali su kod u Danskoj kod Kopenhagena, te se na kraju morali zadovoljiti samo bodom, a bilo je nepopularnih 0:0.

City je u večerašnjem susretu igrao bez najboljeg igrača Erlinga Haalanda, što se itekako osjetilo u napadu.

Iako su izabranici Pepa Guardiole dominirali tokom cijelog susreta, uspjeli su još promašiti i penal, koji nije iskoristio Mahrez u 25. minuti.

Dobro je City na kraju i prošao, obzirom da su od 30. minute igrali s igračem manje, jer je Gomez zaradio direktan crveni karton.

Ostalo je do kraja 0:0, gdje je City prvi, te će vjerovatno s te pozicije u nokaut fazu.

A kad smo kod nokaut faze veliko je pitanje da li ćemo tamo vidjeti jednu od najtrofejniji ekipa u Evropi. Naravno radi se o italijanskom divu Juventusu, koji je večeras deklasiran od Maccabija u Izraelu, a bilo je 2:0.

Juve je po ko zna koji put igrao blijedo i potpuno nezainteresirano na terenu, te se s pravom može tvrditi da je ekipa Massimiliana Allegrija u velikoj rezultatskoj krizi.

Staroj dami je večeras presudio Atzili, koji je prvo svoj tim doveo u vodstvo u 7. minuti, da bi ponovo zabio za 2:0 u finišu prvog dijela.

Juventusu je dodatno otežan posao nakon što je iz igre izašao Di Marija zbog povrede, a na kraju je poraz bio sasvim logičan slijed okolnosti, obzirom na prikazanu igru na terenu.

Ostaje još vidjeti koliko će Allegri biti trener tima iz Torina.

U ovoj grupi Juve je treći, sa čak tri poraza i teško će izboriti plasman u nokaut fazu.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()