Senzacionalan transfer: Još jedan Zmaj stiže u Englesku!

Interesantan Englezima

02.06.2024. 13:40
  • Podijeli:
kenan piric ns bih 23-665c5324590cd.webp Foto: NS BiH

Bh. golman Kenan Pirić bit će pod posebnom pupom protiv Engleske u ponedjeljak navečer.

Pirića, slobodnog igrača nakon što je napustio ciparsku ekipu AEK Larnaca, prati nekoliko engleskih klubova, uključujući novog prvoligaša Southampton.

I zna da mu susret s Harryjem Kaneom i kompanijom na St James Parku - gdje se nada da će odigrati osmu utakmicu za reprezentaciju - pruža savršenu priliku da impresionira one koji su zainteresirani za njegov potpis.

Pirić, kojeg također promatraju Celtic i Sheffield United, izjavio je: “Engleska je jedna od najboljih ekipa na svijetu s jednom od najboljih napadačkih linija na svijetu.

“Harry Kane, Jude Bellingham, Phil Foden… ovo je velika utakmica i veliki test za nas. U izlogu smo, sa šansom da pokažemo svoje kvalitete. Upravo sam imao dvije dobre sezone s Larcanom i sada se želim okušati u jednoj od najboljih europskih liga.

“Igrati u Engleskoj je osobna ambicija. To je, naravno, veliki korak u odnosu na Cipar, ali uvjeren sam da se to može dogoditi.” Ukoliko ipak prijeđe na engleske obale, Pirić će krenuti stopama slavnih sunarodnjaka Edina Džeke i Asmira Begovića.

Bivši golman Chelseaja i Stokea Begović, koji se povukao iz međunarodnog nogometa, sada je u Queens Park Rangersima, dok je bosanski kapiten Džeko dvaput podigao naslov Premier lige s Manchester Cityjem 2012. i 2014. godine.

Pirić, dobitnik Zlatne rukavice na Cipru prošle sezone s 13 čistih golova, inzistira na tome da su obojica inspiracija za sljedeću generaciju. Nastavio je: “Begovićeva karijera je veliki motiv - ne samo za mene kao golmana, već za sve naše igrače. Tako je i sa našim liderom Džekom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()