Rade Krunić prerano spakovao kofere: Iz Turske stigao hladan tuš i ponuda kakvu nije očekivao

Rade Krunić najavljen je u Turskoj kao prvo zimsko pojačanje Fenerbahčea

06.01.2024. 10:29
  • Podijeli:
Rade Krunić.jpg Foto: Profimedia

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić (30) dobio je večeras izuzetno loše vijesti iz Istanbula. Predsjednik Fenerbahčea Ali Koc saopštio je kako su se uslovi pregovora s veznjakom Milana promijenili i da mu oni više ne nude cifre koje su ranije.

Rade Krunić najavljen je u Turskoj kao prvo zimsko pojačanje Fenerbahčea. Bh. veznjak je već spakovao kofere za odlazak, no za sada posla nema ništa.

Turski tim je promijenio uslove ugovora. Ne žele mu dati cifre koje su planirali tokom ljeta i tu je sve 'zakočilo'. Potvrdio je to predsjednik Fenera Ali Koc.

"Krunić je igrač kojeg smo željeli prošlog ljeta. Naš trener ga i dalje želi. Od nas su tražili nevjerovatne cifre. Znam da i on želi doći u klub, ali sad ne možemo dati novac koji smo bili spremni dati ljetos. Pregovori se nastavljaju", rekao je Koc.

Krunić će tako morati pristati na nove uslove u ugovoru. Možda je malo prerano spakovao kofere i njegova situacija daleko je od riješene u ovom trenutku.

Bh. fudbaler definitivno želi transfer u redove istanbulskog tima. Međutim, za sada je još uvijek daleko od toga i možda će morati odabrati druge opcije.

Lyon također pokazuje interes

Pored Fenerbahčea i francuski velikan Lyon spreman je dovesti Krunića u svoje redove.

U proteklom periodu 'Lavovi' su pokazali ozbiljan interes za 30-godišnjeg veznjaka. Pregovaraju s njegovim agentom, no za sada nema informacija o statusu njihove ponude.

Krunić je ove sezone odigrao 14 utakmica za Rossonere i nema značajnog učinka. Ukupno je za Milan odigrao 139 utakmica uz učinak od tri gola i šest asistencija.

U karijeri je nastupao još za Sutjesku, Veronu, Borac Čačak, Donji Srem i Empoli.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()