Potpisan memorandum: Fudbalski savez BiH počeo saradnju za kolegama iz Saudijske Arabije

Tokom FIFA Samita koji je održan u Džedi, organizovani su bilateralni sastanci predsjednika Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vice Zeljkovića sa predsjednicima drugih fudbalskih saveza koji učestvuju na svjetskom fudbalskom samitu

22.12.2023. 16:27
  • Podijeli:
Zeljković Vico Saudijska Arabija-6585a82d4a487.webp Foto: FSBiH

Memorandum o saradnji označava početak konkretne saradnje, a time se otvaraju vrata zajedničkom radu i razvoju mlađih uzrasnih kategorija.

Tokom FIFA Samita koji je održan u Džedi, organizovani su bilateralni sastanci predsjednika Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vice Zeljkovića sa predsjednicima drugih fudbalskih saveza koji učestvuju na svjetskom fudbalskom samitu.

Veliku čast našem Savezu i predsjedniku Zeljkoviću, ukazao je predsjednik Fudbalskog saveza Saudijske Arabije Yassera Al Misehala. Tim povodom je organizovan zajednički sastanak na kojem su razmatrana brojna pitanja, a konkretno se razgovaralo o budućim zajedničkim projektima NS/FS BiH i SAFF. Na kraju sastanka, kao znak početka uspješne i plodotvorne saradnje, potpisan je Memorandum o saradnji dva fudbalska saveza, navodi se na stranici FSBiH.

“Ovim zajedničkim dokumentom se otvaraju nove mogućnosti i stvaraju kvalitetniji uslovi za razvoj i trenažni proces mlađih uzrasnih kategorija oba saveza. U narednom periodu će biti realizovani projekti organizacije priprema omladinskih selekcija u obje zemlje. Pored ovih projekata bilo je riječi o podršci u izgradnji nacionalnog stadiona, proširenju kapaciteta Trening centra u Zenici, koji bi u narednom periodu bio mjesto okupljanja i priprema mlađih selekcija Saudijske Arabije. Poseban akcenat je stavljen na buduću investiciju koja se odnosi na izgradnju hotela u okviru sjedišta NS/FS BiH. Proširenjem smještajnih kapaciteta stvoriće se preduslovi da mlađe nacionalne selekcije mogu istovremeno obavljati pripreme u Zenici i Sarajevu. Predsjednik Zeljković je u svom obraćanju istakao nove programe u podizanju kvaliteta domaćih takmičenja kojima rukovodi NS/FS BiH.”, navode iz krovne kuće bh. nogometa.

“Danas smo u Džedi postigli značajan korak ka jačanju međunarodne saradnje i unapređenja razvoja fudbala u Bosni i Hercegovini. Sa ponosom objavljujem da smo postigli dogovor o uspostavi saradnje između Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i Fudbalskog saveza Saudijske Arabije. Tokom sastanka sa predsjednikom SAFF, Yasserom Al Misehalom, se razgovaralo o različitim oblicima međusobne saradnje koja će u budućnosti doprinijeti razvoju fudbala u obje zemlje. Ovim putem želim izraziti svoje neskriveno zadovoljstvo što smo potpisali Memorandum o saradnji, koji nam omogućava zajednički rad na projektima usmjerenim prema razvoju i sportskoj edukaciji mlađih uzrasnih selekcija. Želim se zahvaliti predsjedniku Al Misehalu na srdačnom dočeku, iskrenoj dobrodošlici i konstruktivnom dijalogu. Vjerujemo da će naša saradnja biti dugotrajna i plodonosna, što će u konačnici donijeti novu vrijednost u daljem radu oba nacionalna saveza“, rekao je Vico Zeljković.

Memorandum o saradnji označava početak konkretne saradnje, a time se otvaraju vrata zajedničkom radu i razvoju mlađih uzrasnih kategorija, kao i unapređenju fudbala u obje zemlje. Predsjednici Vico Zeljković i Yasser Al Misehal su iskazali optimizam u vezi sadržaja potpisanog sporazuma.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()