Nova arapska bomba: Al Ahli doveo zvijezdu Mančestera

Igrač nije mogao da odbije faraonsku ponudu za trogodišnji ugovor vrijedan čak 50.000.000 evra po sezoni

19.07.2023. 22:00
  • Podijeli:
Rijad Marez_Antonio Calanni AP Tanjug-64b83c2f204d0.webp Foto: Antonio Calanni / AP / Tanjug

Došlo je vreme da bogati Mančester siti ne može da zadrži igrača pred naletom prebogatih Saudijaca.

Sljedeća velika zvezda evropskog fudbala koja se seli u Saudijsku Arabiju je Rijad Marez. Danas je postignut dogovor oko njegovog transfera u Al Ahli, prenio je "Mocart sport".

Prvo je Siti odbio ponudu za Alžirca tešku 20.000.000 evra. Ali Saudijci nisu prihvatili "ne" kao odgovor, vratili su se sa finansijski jačim prijedlogom i dobili zeleno svjetlo šampiona Evrope. 

Građani su prihvatio drugu ponudu od 35.000.000 evra fiksno plus 5.000.000 kroz bonuse.

Još prije desetak dana je Marez dogovorio lične uslove sa Al Ahlijem. Nije mogao da odbije faraonsku ponudu za trogodišnji ugovor vrijedan čak 50.000.000 evra po sezoni! Plus bonusi, plus opcija da se saradnja nastavi za još jednu sezonu.

Ima zagarantovanih 150.000.000 evra u klubu iz Džede. Podsjetimo, u Sitiju je zarađivao približno 7.000.000 evra po sezoni i imao još dvije godine ugovora.

Sutra ga očekuju ljekarski pregledi i paraf saradnje sa klubom koji je ovog ljeta već doveo velike zvijezde u vidu senegalskog golmana Eduara Mendija i brazilskog napadača Roberta Firmina. I očekuje ih se još...

Ovog leta su u Saudjsku Arabiju od zvučnih imena stigli Kalidu Kulibali, Ruben Neveš i Sergej Milinković Savić u Al Hilal, Karim Benzema i Engolo Kante u Al Itihad, Marcelo Brozović i Seko Fofana u Al Nasr koji je i prvi "bacio bombu" kada je doveo Kristijana Ronalda.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()