Nogometna legenda Maldini imenovao tri najbolja igrača svih vremena

Njegova klupska karijera i ogroman respekt koji je stekao od drugih nogometnih legendi svjedoče o njegovoj veličini i vještini u ovom sportu

05.01.2024. 17:01
  • Podijeli:
paulo maldini reuters-647ec56f40577.webp Foto: Reuters

Nogometna ikona Paolo Maldini zaista je imao sjajnu karijeru s AC Milanom i internacionalno se smatra jednim od najvećih braniča svih vremena.

Njegova klupska karijera i ogroman respekt koji je stekao od drugih nogometnih legendi svjedoče o njegovoj veličini i vještini u ovom sportu.

Sukobljavanje s legendama poput Ronaldinha i Ronalda Nazarija, a koji su Maldinija smatrali svojim najtežim protivnikom, govori puno o njegovoj odbrambenoj snazi.

U dokumentarnom filmu o Ronaldu Fenomen, Maldini je uzvratio izjavivši da Brazilca smatra jednim od tri najbolja igrača koje je ikada gledao u svojoj karijeri. Osim Ronalda, Maldini je također odao priznanje briljantnosti igrača Lionela Messija i Diega Maradone.

Iako se Maldini nikada nije direktno suprotstavio Messiju na terenu, argentinski talenat je ostavio značajan utisak na njega, čak i s klupe, piše Tribuna.

Maldini je izjavio: "Prije svega, imao sam priliku igrati protiv velikih, velikih igrača i mislim da su najbolji bili - Maradona kada je igrao za Napoli i Ronaldo kada je igrao za Inter."

Dodao je: "Nisam igrao protiv Messija jer je bio povrijeđen, i hvala bogu što je bio povrijeđen."

Novinar s kojim je razgovarao je tada rekao da je Messi imao sreće što se nikada nije suočio s Maldinijem, na što je on odgovorio: "Ne, ne, ja sam zapravo imao sreće."

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()