Nižu se odlasci s Grbavice, Haris Ovčina je 13. igrač koji se rastao od Željezničara

Pet imena je stiglo

30.06.2024. 14:33
  • Podijeli:
zeljo fk zeljeznicar-654674264879e.webp Foto: Adem Ćatić, www.fkz.ba

Nakon svega godinu dana provedenih na Grbavici, bočni i krilni nogometaš Haris Ovčina napustio je Željezničar.
Ovoga ljeta događaju se velike promjene na Grbavici, a novi trener Denis Ćorić krenuo je u sklapanje igračke križaljke. No, s Grbavice se nižu i odlasci pa je tako nakon današnjeg dana čak 13 nogometaša napustilo Željezničar.

Najnoviji u nizu je desni bočni nogometaš Haris Ovčina, koji je proteklog ljeta stigao na Grbavicu. Očekivalo se mnogo toga od Ovčine nakon odličnih nastupa u Veležu, ali je upisao samo 28 nastupa.

"FK Željezničar se zahvaljuje Harisu Ovčini na dosadašnjem angažmanu i želimo mu mnogo sreće u nastavku karijere. Harisu Ovčini je istekao ugovor, a u dresu Plavih je sakupio 28 nastupa", ozvaničili su iz kluba s Grbavice.

To je 13. odlazak iz Željezničara ovog ljeta, a očekuje ih se još. Grbavicu su napustili Vahid Selimović, Filip Dujmović, Ajdin Mulalić, Nedim Mekić, Antonio Pavić, Josip Mijić, Edin Cocalić, Semir Štilić, Dženan Haračić, Andrija Drljo, Edin Biber i Adonis Bilal.

Klub je radio i na dovođenju igrača te još uvijek nije kompletirao listu pojačanja, a dosad su potpisali ugovore Bože Vukoja, Marin Karamarko, Ivan Đorić, Azur Mahmić i Tarik Abdulahović.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()