Nastavlja se Premijer liga BiH: Tuzla bi reprizu, Sarajevo osvetu

"Svjesni smo da će biti teško, da protivnik dolazi sa ambicijom da se revanšira za težak poraz, ali i mi imamo ambicije"

30.09.2022. 10:35
  • Podijeli:
Tuzla siti-1664526911561.webp Foto: FK Tuzla siti

U centru pažnje 12. runde Premijer lige BiH, kojom počinje drugi dio prvenstva, biće derbi između Tuzla sitija i Sarajeva.

Riječ je o utakmici koja će biti odigrana na Gradskom stadionu u Srebreniku sa početkom od 15 časova.

Dva tima su u prvom krugu nadmetanja odigrali pomalo nestvaran duel u kojem su Plavi održali čas fudbala Bordo timu, deklasiravši ga u Zenici sa 5:1.

Četa Feđe Dudića tako ima silan motiv da se danas osveti. Međutim, nešto će se pitati i učenici Dragana Jovića. Ekipa je izgubila tri posljednja prvenstvena duela i želi da se vrati na pobjedički put protiv rivala od kojeg nije izgubila u posljednja tri susreta.

"Uspjeli smo da se kvalitetno spremimo za ovu utakmicu. Neke ideje koje spremamo za duel protiv Sarajeva su dosta dobro izgledale u prethodnom prijateljskom meču sa Slogom i po meni smo uspjeli da riješimo kadrovske probleme iz zadnje linije. Optimizam je veći jer se nam se vraćaju svi povrijeđeni igrači, tako da će oni dati dodatnu širinu, naročito u napadu. Svjesni smo da će biti teško, da protivnik dolazi sa ambicijom da se revanšira za težak poraz, ali i mi imamo svoje ambicije. Želimo zadržati priključak za vrhom tabele, jasan je Jović.

U istom terminu na teren će Velež i Posušje, dok od 20 sati igraju Zrinjski i Sloboda.

Sutra su na programu mečevi Borac - Sloga (14 časova), Leotar - Željezničar (15), Široki Brijeg - Igman (19).

Standings provided by SofaScore
  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()