Najbogatiji nogometaš svijeta ostao bez kluba

Džaba ti novci...

14.05.2023. 21:10
  • Podijeli:
faiq bolkiah profimedia 23-64612f8242326.webp Foto: Profimedia

Najbogatriji nogometaš svijeta je ostao bez kluba. Faiq Bolkiah (23) je nećak sultana Bruneja, Hassanala Bolkiaha, čije se bogatstvo procjenjuje na više od 20 milijardi dolara.

Razišao se s tajlandskim klubom Chonburi FC i sada je ponovo u potrazi za novim angažmanom.

Bolkiah je školu nogometa prošao u Chelseaju i Leicesteru s kojim mu je 1. jula prošle godine istekao ugovor, no nije dugo čekao novi klub.

Za Leicester City potpisao je 2016. godine, ali nije odigrao ni minutu u engleskom prvenstvu, iako je redovito nastupao za mlađe ekipe.

Još je manje bio korišten u Maritimu u 15 mjeseci, koliko je ondje proveo, a onda se preselio u tajlandski klub, gdje se također nije naigrao pa će sada svoju sreću potražiti u nekoj novoj nogometnoj sredini.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()