Modri ubjedljivi: Dinamo pregazio Astanu

Pobjednik će u trećem pretkolu igrati protiv grčkog AEK-a

25.07.2023. 21:56
  • Podijeli:
dinamo marko prpic pixsell 3-64c028cc82f52.webp Foto: Marko Prpić/Pixsell

Fudbaleri Dinama su jednom nogom u trećem pretkolu Lige prvaka nakon što su večeras pregazili Astanu rezultatom 4:0.

Modri su silovito krenuli prema golu gostiju, ali nisu uspjeli u prvih pola sata probiti "bedem" ispred gola Kazahstanaca. Međutim, kada su to jednom učinili, golovi su se počeli nizati kao na "traci".

Bruno Petković je u 36. minuti lijepim šutem s vrha šesnaesterca, uz malu pomoć bloka, pogodio mrežu gostiju.

Tada se razigrao i najbolji igrač utakmice Luka Ivanušec. Reprezentativac Hrvatske je postigao dva gola u 41. i 43. minuti za sigurno vodstvo Dinama na poluvremenu (3:0).

Nije dugo trebalo Ivanušecu za hat-trick. U 56. minuti lopta mu se odbila nakon jednog kornera za Dinamo, a on je fantastičnim udarcem s distance pogodio za 4:0 kompletiravši maestralnu partiju.

Revanš susret igra se za sedam dana u Astani i nema dileme da je već jasno ko će igrati u trećem pretkolu Lige prvaka. Pobjednik će u trećem pretkolu igrati protiv grčkog AEK-a.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()