Meksiko slavio, vidjeli smo i prvo veliko iznenađenje

Uzbudljivo i na Copa Americi

23.06.2024. 08:23
  • Podijeli:
copa america reuters-6677bf15cd835.webp Foto: Reuters

Uporedo s Evropskim prvenstvom, vode se velike bitke i na Copa Americi, a noćas smo imali priliku prvi put gledati dvije utakmice tokom jednog dana programa.

Nakon pobjede Argentine nad Kanadom i remija Čilea i Perua u grupi A, sinoć su odigrane obje utakmice u grupi B. Vidjeli smo i prvo veće iznenađenje.

Nogometaši Meksika ciljaju na visok plasman na Copa Americi, a sinoć su teže od očekivanog savladali selekciju Jamajke rezultatom 1:0.

Jedini gol postigao je bočni nogometaš Monterreya Gerardo Arteaga u 69. minuti. Vrijedi naglasiti da je selekcija Jamajke na ovu Copa Americu došla s vrlo osvježenim sastavom prepunim igrača iz engleske Premier lige, što je plod projekta Nogometnog saveza Jamajke koji već traje dvije godine, a uključuje pronalaženje igrača koji imaju jamajčanske korijene, a rođeni su i odrasli u Engleskoj te u nogometnoj kolijevci učili zanat.

Tako su za Jamajku nastupili Michail Antonio, Demarai Gray, Fulhamov Bobby De Cordova-Reid, Ethan Pinnock iz Brentforda, Wolvesov Dexter Lembikisa...

Jedino dosadašnje iznenađenje na Copa Americi vidjeli smo u duelu Ekvadora i Venecuele. Uprkos statusu favorita, selekcija Ekvadora poražena je rezultatom 2:1 i to nakon preokreta.

Ekvadorci su poveli golom Jeremyja Sarmienta u 40. minuti, ali su zahvaljujući igraču više nogometaši Venecuele u nastavku utakmice uspjeli preokrenuti. Pogađali su Jhonder Cadiz i Eduard Bello.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()