Mediji u zemlji pišu: Hoće li legendarni fudbaler karijeru završiti u Makedoniji?

Pregovori su u završnoj fazi, a u upravi ovog kluba vjeruju da će odlična ponuda koju su poslali na Nanijevu adresu biti dovoljna da kaže "da" i zaigra u Prvoj ligi Sjeverne Makedonije

09.06.2024. 18:50
  • Podijeli:
Nani_Profimedia-64b1113e909dc.webp Foto: Profimedia

Proslavljeni portugalski internacionalac Nani bliži se kraju igračke karijere. U novembru će proslaviti 38. rođendan, a iza bivšeg reprezentativca je značajan niz klubova za koje je nastupao. U smiraj karijere, uprkos svim očekivanjima, mogao bi da stigne u Sjevernu Makedoniju!

Prema navodima portala makfudbal.mk, za krilnog napadača koji je najbolji dio igračke karijere proveo u Mančester junajtedu zainteresovan je makedonski prvoligaš Gostivar! Kako piše ovaj portal, klub koji je prošlu sezonu završio na šestom mjestu makedonske elite poslao je visoku ponudu za Nanija, koji je bez kluba nakon što mu je istekao ugovor sa turskom Adanom.

Pregovori su u završnoj fazi, a u upravi ovog kluba vjeruju da će odlična ponuda koju su poslali na Nanijevu adresu biti dovoljna da kaže "da" i zaigra u Prvoj ligi Sjeverne Makedonije. To bi svakako bilo najzvučnije ime koje smo tokom prethodnih nekoliko godina vidjeli i čuli na terenima u Sjevernoj Makedoniji, ali i čitavom ovom regionu.

Kroz omladinski staž, Nani je nosio dres Real Masame i Sportinga, u kojem je odigrao prve seniorske mečeve. Po odlasku iz Lisabona 2007. godine zadužio je dres Mančester junajteda, odigravši ukupno 230 utakmica za ovaj klub, a u tom periodu je osvojio četiri titule u Premijer ligi. Posljednju godinu ugovora je odradio na pozajmici u Sportingu, čiji je dres ponovo nosio u sezoni 2018/19, a u međuvremenu je branio boje Fenerbahčea, Valensije i Lacija. Еvropu je napustio 2019. godine prešavši u Orlando, vratio se u sezoni 2021/22 noseći dres Venecije, dok je u takmičarskoj godini nakon te ponovo krenuo van granica kontinenta, zaigravši za Melburn Viktori.

Novi povratak u Еvropu uslijedio je pred početak prošle takmičarske sezone, kada je odlučio da dođe u Tursku. Ipak, Nani nakon samo jedne sezone traži novi klub, a transfer u Sjevernu Makedoniju verovatno mu do skoro nije bio ni na kraj pameti. Sada je, izgleda, blizu...

U dresu reprezentacije Portugala, od 2006. do 2017. godine, odigrao je 112 utakmica i postigao 24 gola. Bio je dio nacionalnog tima koji je 2016. godine osvojio Еvropsko prvenstvo, a najbolji na kontinentu bio je i u klupskom fudbalu, jer je u sezoni 2007/08 osvojio Ligu šampiona sa Mančester junajtedom.

(Mondo)

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()