Mbappe propustio trening noć prije početka Evropskog prvenstva

Virus hara kampom

13.06.2024. 21:44
  • Podijeli:
kylian mbappe reuters-666152871b120.webp Foto: Reuters

Za mnoge ponajbolji igrač današnjice Kylian Mbappe propustio je današnji trening reprezentacije Francuske samo dan prije početka Evropskog prvenstva.

Reprezentacija Francuske trenira u Paderbornu uoči početka Evropskog prvenstva, a selektor Didier Deschamps ima dosta problema s virusom koji se pojavio u svlačionici.

Tako su Kingsley Coman i Ousmane Dembele "pokupili" virus, dok je večerašnji trening propustio i Kylian Mbappe. Najveća zvijezda Francuske odustna je kako bi riješila opterećenje teškog kraja sezone u kojem je nosila povredu.

Mbappe je zbog toga odigrao samo 15 minuta u posljednjoj prijateljskoj utakmici Francuske protiv Kanade, a sada ga je Deschamps poštedio treninga. To ne bi trebao biti veći problem za selektora Francuske jer bi Mbappe trebao biti spreman za početak Evropskog prvenstva, ali navijače svakako ne raduje što najbolji igrač ne trenira s ostatkom tima.

"Kylian je dobio udarac tokom zadnje utakmice, a prije treninga imao je značajne modrice na koljenu", objasnio je Deschamps o svojoj najvećoj zvijezdi.

Francuzi, koji su stigli isključivo po titulu evropskog prvaka u Njemačku, turnir otvaraju utakmicom protiv Austrije u ponedjeljak. U narednim danima bit će jasno hoće li Mbappe biti spreman za nastup.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()