Mbappe kupio raskošnu vilu u Madridu: Od cifre će vam se zavrtjeti u glavi

Prema navodima španskih medija, Kylian Mbappé potrošio je više od 17 miliona eura na vilu u Madridu

24.05.2024. 19:40
  • Podijeli:
mbappe reuters-6523cea9f3d30.webp Foto: Reuters

Iako još ništa nije službeno obznanjeno, i više je nego izvjesno da će jedan od najboljih nogometaša današnjice nastaviti karijeru u Realu.

Prema navodima španskih medija, Kylian Mbappé potrošio je više od 17 miliona eura na vilu u Madridu. La Razon piše da je ova nekretnina smještena u ekskluzivnoj madridskoj četvrti La Moraleja, gdje je živio i David Beckham dok je igrao za Kraljevski klub.

Susjedi će mu biti Sergio Ramos te holivudska zvijezda Richard Gere. Prema navodima medija, dvoumio se između La Moraleje i La Fince, kvarta u kojem je Jude Bellingham, a nekretninu ima Cristiano Ronaldo.

Iako još ništa nije službeno obznanjeno, i više je nego izvjesno da će 25-godišnji Francuz nastaviti karijeru u Realu. Iako se očekivalo da će već prošlog ljeta kompletirati transfer, sve se odgodilo, ali sada nema nikakvih prepreka i samo se čeka službena objava.

Britanski BBC otkriva da će Mbappe u Realu zarađivati 15 miliona eura po sezoni, što zapravo i nije toliko puno kada usporedimo s ostalim igračima Reala. Prema dostupnim izvorima, Luka Modrić u Realu ima plaću od skoro 22 miliona eura godišnje, a trenutno je najplaćeniji Toni Kroos s godišnjom plaćom od 24.3 miliona eura. Drugi izvori tvrde da će Francuz imati nešto veću osnovnu plaću u rangu Judea Bellinghama koji zarađuje 20.8 miliona eura po sezoni.

Međutim, Mbappe će samo za potpis ugovora zaraditi dodatnih 150 miliona eura kao bonus koji će mu biti isplaćen u toku trajanja ugovora, što njegova ukupna primanja u Realu podiže na 45 miliona eura godišnje. Francuz će uz to dobivati postotak od prodaje artikala i dresova koji nose njegovo ime pa je teško dati konačnu procjenu koliko će ukupno zarađivati.

Također, zanimljivo je istaknuti da će Mbappe u Realu nositi broj 10 samo ako kapetan hrvatske reprezentacije napusti klub na ljeto, što se ipak očekuje da će se dogoditi. Mbappe će u Realu dakle zarađivati velik novac, ali ipak manje nego do sada u PSG-u, što sugerira da se kod svoje odluke ipak više vodio nogometnim nego finansijskim razlozima.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()