Jakirović odlazi iz Dinama nakon osvajanja duple krune?

Na situaciju se nakon utakmice osvrnuo i predsjednik Dinama Velimir Zajec

23.05.2024. 12:05
  • Podijeli:
sergej jakirovic GNK Dinamo-64ec2f79af5dc.webp Foto: GNK Dinamo

Dan nakon što je Sergej Jakirović sa Dinamom osvojio duplu krunu u Hrvatskoj, iz Zagreba stižu iznenađujuće najave.

Hrvatski mediji pišu kako je ostanak Jakirovića u Dinamu pod znakom upitnika, iako se takvo nešto ne bi dalo naslutiti nakon impresivnog završetka sezone u kojem je sa Dinamom na 13 utakmica ostvario 12 pobjeda i jedan remi.

Navodno, odnos Jakirovića sa predsjednikom kluba Velimirom Zajecom nije idealan, što se da zaključiti i po izjavama nakon utakmice.

"Nakon dvostruke krune otkad sam ja tu, a trostruke za klub, više ću se posvetiti sebi i svojim odlukama i u idućim danima moramo porazgovarati s klupskim čelnicima da vidimo gdje smo i šta smo", rekao je Jakirović nakon utakmice kao odgovor na pitanje o glasinama da bi mogao otići iz kluba.

Na situaciju se nakon utakmice osvrnuo i predsjednik Dinama Velimir Zajec.

"Stao sam uz njega i kad nije bilo dobro, ima podršku. Ostat će tu do kada mi budemo u njega vjerovali", rekao je Zajec za HRT.

Hrvatski mediji zaključuju da je sama priča na ovu temu nakon osvajanja duple krune pokazatelj da se u Dinamu zaista nešto dešava na relaciji trener - rukovodstvo i da je odnos Jakirovića i Zajeca loš.

U Dinamu i oko njega se sve više priča da će klub smijeniti Sergeja Jakirovića i da će ga na klupi zamijeniti Igor Bišćan, a upravo je prethodio on bio smijenjen da bi došao Jakirović.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()