Igrat će se Superkup BiH, Zrinjski i Borac borit će se za trofej

Usaglašeno je da će se za trofej boriti prvak BiH i osvajač Kupa naše zemlje

27.05.2024. 20:45
  • Podijeli:
borac_zrinjski_hnk zrinjski -664f848355c52.webp Foto: HNK Zrinjski

Na prijedlog Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, Skupština krovnog Saveza danas je usvojila odluku o formiranju Superkupa BiH.

Usaglašeno je da će se za trofej boriti prvak BiH i osvajač Kupa naše zemlje. Ukoliko prvak osvoji i Kup, u Superkupu će igrati finalista Kupa BiH. Utakmica Superkupa igrat će se na kraju jesenjeg dijela sezone.

Već ove jeseni za trofej će boriti Borac, kao prvak naše zemlje i Zrinjski, osvajač Kupa BiH.

Superkup se ne igra od 2001. godine kada je Željezničaru, kao osvajaču duple krune, po automatizmu dodijeljen trofej. Prije toga Plavi sa Grbavice osvojili su još dva pehara u ovom takmičenju (1998. i 2000. godine), dok su po jedan trofej osvajali Sarajevo (1997) i Bosna Visoko (1999).

Inače, od 60 delegata, koliko Skupština FSBiH broji, na današnjoj sjednici bilo je njih 59.

"Imamo kvorum potreban za rad. U skladu sa Statutom i Pravilnikom danas možemo pravovaljano donositi sve odluke", rekao je Vico Zeljković, predsjednik FSBiH.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()