FSBiH objavio: Mario Čavak novi član stručnog štaba Zmajeva, tri nova poziva

Dario Šarić (Antalyaspor), Madžid Šošić (Radomlje) i Nail Omerović (Osijek) nova su imena na spisku A tima

24.05.2024. 22:49
  • Podijeli:
Sergej-barbarez_fotoArmin Durgut_PIXSELL3-66236f98be767.webp Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Sergej Barbarez, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, uputio je tri nova poziva za prijateljske utakmice sa Engleskom i Italijom.
Potvrđeno je to i na stranici Fudbalskog saveza BiH.

Dario Šarić (Antalyaspor), Madžid Šošić (Radomlje) i Nail Omerović (Osijek) nova su imena na spisku A tima.

Šarić je već upisao jedan nastup za A tim na gostovanju u Rumuniji 2022. godine, dok su Šošić i Omerović do sada nastupali za U-21 reprezentaciju - saopćili su iz FSBiH.

Savez je objavio da je Barbarez kompletirao stručni štab, a izabran je i kondicioni trener koji je nedostajao.

"Novo ime u stručnom štabu A tima je kondicioni trener Mario Čavak", potvrdili su iz FSBiH.

Osim njega već je poznato da su dvojica Barbarezovih asistenata Zlatan Bajramović i Mirko Hrgović, da će treći pomoćnik, uz ulogu skauta biti Ninoslav Milenković, a skaut je i Saša Papac.

Trener golmana će biti Kenan Hasagić, a skaut golmana Siniša Mrkobrada.

Reprezentacija će imati dva videoanalitičara. Jedan od njih je Jasmin Kolašinac koji je radio u Želji, a drugi dolazi iz Finske i zove se Rasmus Jansson.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()