Strašan slučaj: Zatvorenik nabavio pištolj, ubio zaposlenika u kuhinji pa sebe

Ime ubijenog kuhinjskog radnika, zaposlenika ugostiteljske kompanije Aramark, nije za sada objavljeno

16.06.2024. 21:12
  • Podijeli:
zatvor hapšenje shutterstock-65fabe708108a.webp Foto: Shutterstock

Zatvorenik je rano jutros pištoljem ubio zaposlenika kuhinje zatvora u američkoj saveznoj državi Džordžiji, nakon čega je počinio samoubojstvo. Kazneno-popravni odjel Georgije u priopćenju navodi da istražuje smrtne slučajeve u zatvoru Smith. Dodaje kako je zatvorenik Jaydrekus Hart jutros oko 4:30 pucao u djelatnika koji je služio hranu u zatvorskoj kuhinji, a zatim upucao sam sebe. "Temeljito ćemo istražiti kako je došlo do ovog tragičnog incidenta", stoji u saopćenju.

Ime ubijenog kuhinjskog radnika, zaposlenika ugostiteljske kompanije Aramark, nije za sada objavljeno. Ovo je drugo ubistvo članova osoblja zatvora Smith u manje od godinu dana. Zatvorski službenik Robert Clark (42) umro je prošlog listopada nakon što ga je zatvorenik kojeg je pratio napao s leđa oružjem ručne izrade, piše ABC News.

U februaru 2023. je otpušten upravitelj zatvora Brajan (Brian) Adams. Nakon istrage je optužen za reketarenje, podmićivanje te davanje ili pisanje lažnih izjava. Hart je u zatvoru od 2015. nakon što je u okrugu Carroll osuđen za ubojstvo iz nehaja. Najranije je mogao na slobodu 2043. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()