Poraz Srbije u prvom meču na Evropskom prvenstvu, Engleska bolja za gol

Englezi su poveli u 13. minutu golom, a strijelac gola je bio Džud Belingem.

16.06.2024. 23:08
  • Podijeli:
EURO_2024_SRBIJA_ENGLESKA-666f5b5741968.webp Foto: AA

Srbija je porazom započela takmičenje na Evropskom prvenstvu. Engleska je pod Gaterom Sautgejtom četvrti put trijumfalno započela velike turnire.

Fudbaleri Srbije poraženi su u duelu prvog kola grupne faze na Evropskom prvenstvu od Engleske 1:0.

Englezi su poveli u 13. minutu golom, a strijelac gola je bio Džud Belingem.

Srbija je utakmicu sa Engleskom počela bez kapitena Dušana Tadića, a sa dva napadača Mitrovićem i Vlahovićem. U odnosu na neke prethodne mečeve promijenio je Stojković i golmana, pa je tako umesto Vanje Milinković Savića branio Predrag Rajković.

Uplašeno, sa prevelikim respektom ušli su u duel sa Englezima reprezentativci Srbije. Bilo je evidentno da je trema "okovala" noge izabranicima Dragana Stojkovića, pa se u prvih dvadesetak minuta igralo pred golom Rajkovića.

Engleska je povela u 13. minutu preko Džuda Belingema. Saka je pobjegao Kostiću, centaršut je Pavlović izblokirao, ali je lopta otišla u visokom luku na peterac, gdje se Belingem bacio ispred Živkovića i glavom pogodio mrežu - 0:1.

Oslobodila se Srbija donekle pritiska i posle prilično povučene igre krenula prema golu Pikforda. A, upravo je presing srpskih igrača u 19. minutu mogao da donese izjednačenje. Poslije greške Arnolda, Mitrović je došao do lopte, šutirao je sa nekih četrnaest metara, ipak, nije bio precizan. Lopta je otišla pored desne stative.

Sa druge strane kontru u 25. minutu, Voker nije uspio da petvori u pogodak.

Zaigrali su od tog trenutka nešto bolje "orlovi", ipak, nije bilo velikih uzbuđenja pred golom Pikforda. Uspijevala je odbrana Engleske da zaustavi napade Srbije na dvadesetak metara.

U 43.minutu, Stojković je morao da izvrši i prvu izmjenu. Izašao je Filip Kostić koji se povredio, a u igru je ušao Filip Mladenović.

Uslijedio je presing Srbije u posljednjih nekoliko minuta, međutim do izjednačenja nije došlo.

Morao je Stojković da menja i u poluvremenu. Nemanja Gudelje je ostao u svlačionici, dok je na teren istrčao u nastavku utakmice Ivan Ilić. Na ovaj korak selektor Srbije odlučio se zbog žutog kartona u ranoj fazi meča defanzivca Sevilje.

Nastavak utakmice doneo mnogo bolju i hrabriju igru Srbije u odnosu na početak meča.

Izuzetno borben je bio Strahinja Pavlović, dok se Filip Mladenović trudio da nađe Vlahovića i Mitrovića, ipak, nešto je uvek nedostajalo u završnici akcija.

Sa druge strane Arnold je imao šansu u 55. minutu, Rajković je, međutim dobro intervenisao posle njegovog šuta.
Zapamtiće dobro naši igrači 58. minut. Mladenović je odlično našao Mitrovića, odgurnuo je srpskog napadača Tripije, bilo je očigledno da je postojao prekršaj, ali se Orsato nije oglasio.

Nije išlo, Srbiji nikako, uprkos mnogo boljoj igri. Stojković je u 60. minutu povukao novi potez. Mitrović i Lukić su napustili igru, a na teren su ušli Jović i Tadić.

Pritiskali su "orlovi" Engleze sa svih strana. Tadić je odlično uposlio Jovića u 65. minutu, ali se napadač Milana, nije snašao.

Nije imao šta da izgubi Stojković. Bacio je sve što ima na napad, selektor Srbije, pa je u 74. minutu ušao i Veljko Birmančević. Vidno bolje je igrala Srbija, ipak, bez pravih šansi, dok je na drugoj strani malo nedosajalo da Englezi stignu do drugog gola.

Rajković je odično intervenisao u 77. minutu. Šutirao je Kejn, preko Veljkovića glavom, ipak, loptu je golman Srbije uspeo da izbije u polje.

Sa druge strane fantastično je šutirao Vlahović u 82. minutu sa distance, a Pikford je morao vrhovima prstiju da interveniše. Usledio je i drugi pokušaj Srbije, ali je ovoga puta intervenisao Kejn.

"Sevali" su napadai sa svih strana Srbije, međutim sreća nije bila naklonjena našoj reprezentaciji.

Sljedeću utakmicu "orlovi" igraju u četvrtak 20. juna od 15.00 časova protiv Slovenije u Minhenu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()